Niels Tuhumury

“RYU is een lifestyle waarbij training, voeding en vooral fun centraal staan.” Op zijn vijfde maakte Niels Tuhumury kennis met judo. Het was de start van een lange (vecht)sportcarrière voor hem. Hij reisde de hele wereld over voor wedstrijden en trainingen. Intussen runt hij sinds 2013 een succesvolle gym in Waalwijk met als belangrijkste doel zijn leden fit en gezond houden om iedere dag het beste uit jezelf naar boven te halen.
 
Zijn eigen sportieve hoogtepunt beleefde Niels in Los Angeles waar hij professionele MMA-wedstrijden (Mixed Material Arts) vocht. “Door visumperikelen moest ik in 2012 terug naar Nederland”, vertelt Niels. “Eenmaal thuis wilde ik mijn vergaarde kennis heel graag overbrengen op anderen. Ik zocht een pand en enkele maanden later startte ik bij RYU met het geven van MMA-, Braziliaanse Jiu Jitsu-, Kickboks- en Grappling-trainingen.”
 
Gezellig tot het gaatje
RYU is een gym waar het uiterste van jezelf wordt gevraagd. “We trainen serieus en gaan voor de maximale fysieke prikkel, maar wel in een gemoedelijke sfeer. Ik ken iedereen bij naam en we peppen elkaar op wanneer nodig. Uiteindelijk is het doel om iedere dag jezelf te verbeteren en het beste uit jezelf naar boven te halen.” Wie denkt dat vechtsporten alleen voor echte rouwdouwers is weggelegd, heeft het mis. “Een vechtsport beoefenen is zoveel meer dan vechten”, benadrukt Niels. “Het gaat om jezelf en je eigen krachten te leren kennen. Daarnaast word je incasseringsvermogen vergroot. Deze aspecten zijn zeer belangrijk bij vechtsport, maar het belangrijkste van allemaal is om respect te hebben voor jezelf en voor anderen.” 

Opleiding

 • Personal Hormonal Profiling
 • T.O.P. trainer A
 • Mylogenics Rehab
 • NOC*NSF erkend Mixed Martial Arts trainer
 • NOC*NSF erkend Brazilian Jiu Jitsu trainer
 • Dynamix Striking System Purple shirt
 • Brazilian Jiu Jitsu brown belt (PHD)

Fightrecord

MMA: 7-3
Kickboksen 2-0

De trainingen die Niels geeft

Cardio Kickboksen

Cardio Kickboksen

Braziliaans Jiu Jitsu

Braziliaans Jiu Jitsu

Grappling - No Gi

Grappling - No Gi

Personal training 30 - 60 min.

Personal training 30 - 60 min.

Small Group Training

Small Group Training

Laurens Merkx

“In 2009 ben ik begonnen met sporten omdat ik mij niet meer op mijn gemak voelde in mijn eigen lichaam. Ik had geen idee waar ik moest beginnen en ben mij gaan inlezen over voeding, sporten en alles wat er bij komt kijken. Ik had hierbij nog geen idee wat het mij zou brengen. Ik had verschillende tools verzameld waarmee ik op mijn eigen zolder dagelijks kon trainen.
 
In 2012 leerde ik Niels kennen bij de MMA trainingen bij Asahi in Waalwijk. In eerste instantie ging ik een keer meedoen om te kijken of het iets voor mij was, maar ben er sindsdien niet meer weggegaan. Niels is in 2013 begonnen met zijn eigen gym waar ik bij ben aangesloten. In 2014 ben ik vervolgens begonnen met het geven van trainingen bij RYU. Wat eigenlijk begon als een hobby, is uitgegroeid tot een baan waar ik al mijn passie in kwijt kan.
 
“I’VE BEEN THERE, I KNOW THE STRUGGLE”
Tegenwoordig help ik mensen met  afvallen, of juist vet vrije massa opbouwen, het verbeteren van de conditie en behandelen van klachten zoals nek, rug, schouderklachten door middel van Mylogenics. Zowel in groepslessen of 1-op-1 als personal trainer. 
Door de opleidingen en ervaring die ik de laatste jaren heb opgedaan ben ik uitgegroeid tot een allround trainer die graag de uitdaging aangaat!”

Opleiding

 • Master Kettlebell instructeur
 • T.O.P. trainer A
 • Power Sled Trainer
 • Mylogenics Release
 • Mylogenics Activation
 • Mylogenics Rehab
 • Brazilian Jiu Jitsu blue belt (EGJJF)

De trainingen die Laurens geeft

Strength & Conditioning

Strength & Conditioning

Strong (wo)man

Strong (wo)man

Personal Training 30 - 60 min.

Personal Training 30 - 60 min.

Small Group Training

Small Group Training

Diego van Delft

“Ik wilde graag een bij een andere gym vechtsport beoefenen. Toen ik hoorde dat er een nieuwe gym kwam in Waalwijk ben ik direct in actie gekomen. Een week na de opening van RYU kwam ik op 11-jarige leeftijd met mijn moeder binnenlopen. Ik was dan ook het eerste kind dat lid was van deze gym. Hier heb ik een jaar lang privé trainingen gehad van Niels, omdat er geen enkele ander kind lid werd bij RYU. 
 
RYU betekent voor Diego structuur en een tweede thuis. Iedere week is hij meerdere keren bij de gym waar hij momenteel voornamelijk tieners en kinderen de vechtsporten en fitnessoefeningen traint. Daarnaast is zijn band met Niels zeer goed. Diego is zelfs samen met Niels naar de Verenigden Staten geweest. Dit was niet zomaar een relax vakantie. Hier hebben ze iedere dag getraind en o.a. nieuwe ideeën opgedaan die ze hebben meegenomen naar Nederland. Ondanks het grote leeftijdsverschil hebben ze een enorm bijzondere band die ze ook uitstralen bij RYU.
 
“VECHTSPORT IS VOOR MIJ STRUCTUUR EN RESPECT”
Door de coronacrisis heeft de 19-jarige Diego nog geen gevechten gehad in de categorie van volwassenen. Zijn droom is nog steeds om professionele martial arts gevechten te houden, maar voor nu is het doel om hierin iedere dag beter te worden. Vechtsport is niet alleen een hobby voor Diego. Het heeft namelijk ook invloed op zijn normale leven. “Vechtsport heeft mij heel veel geleerd. De normen en waarden die je binnen de vechtsport leert, neem je mee in het dagelijks leven.”

De trainingen die Diego geeft

Cardio Kickboksen

Cardio Kickboksen

Braziliaans Jiu Jitsu

Braziliaans Jiu Jitsu

Grappling - No Gi

Grappling - No Gi

Kickboksen

Kickboksen

Personal Training 30 - 60 min.

Personal Training 30 - 60 min.

Small Group Training

Small Group Training

Brazilian Jiu Jitsu 4-6 jr.

Brazilian Jiu Jitsu 4-6 jr.

Brazilian Jiu Jitsu 7+ jr.

Brazilian Jiu Jitsu 7+ jr.

Kickboksen 7+ jr.

Kickboksen 7+ jr.

Kickboksen 12+ jr.

Kickboksen 12+ jr.