VRAAG DIRECT JE PROEFLES AAN

TRAINERS

Hieronder kunt stellen wij onze personal trainers voor en kun je alvast meer over hen te weten komen. Zo leer je Jelle, Laurens en Niels wat beter kennen en natuurlijk kun je ze ook altijd opzoeken in de fitnessruimte!

Niels Tuhumury

“RYU is een lifestyle waarbij training, voeding en vooral fun centraal staan.”Op zijn vijfde maakte hij kennis met judo. Het was de start van een lange (vecht)sportcarrière voor Niels Tuhumury. Hij reisde de hele wereld over voor wedstrijden en trainingen. Intussen runt hij sinds vijf jaar (2013) een succesvolle sportschool in Waalwijk met als belangrijkste doel zijn leden fit en gezond houden”.
 
Zijn eigen sportieve hoogtepunt beleefde Niels in Los Angeles waar hij professionele MMA-wedstrijden –Mixed Material Arts- vocht. “Door visumperikelen moest ik in 2012 terug naar Nederland”, vertelt Niels. “Eenmaal thuis wilde ik mijn vergaarde kennis heel graag overbrengen op anderen. Ik zocht een pand en enkele maanden later startte ik bij RYU met het geven van MMA-, Braziliaanse Jiu Jitsu-, Kickboks- en Grappling-trainingen.”
 
Gezellig tot het gaatje
RYU is een sportschool waar het uiterste van jezelf wordt gevraagd. Niels: “We trainen serieus, gaan voor de maximale fysieke prikkel maar wel in een gemoedelijke sfeer. Ik ken iedereen bij naam en we peppen elkaar op wanneer nodig.” Wie denkt dat vechtsporten alleen voor echte rouwdouwers is weggelegd, heeft het mis. “Een vechtsport beoefenen is zoveel meer dan vechten. Het gaat om jezelf en je eigen krachten leren kennen, je incasseringsvermogen vergroten. Maar vooral gaat het om respect hebben voor jezelf en voor anderen.” 
gratis weekpas

Opleiding

 • Personal Hormonal Profiling
 • T.O.P. trainer A
 • Mylogenics Rehab
 • NOC*NSF erkend Mixed Martial Arts trainer
 • NOC*NSF erkend Brazilian Jiu Jitsu trainer
 • Dynamix Striking System Purple shirt
 • Brazilian Jiu Jitsu brown belt (PHD)

Fightrecord

MMA: 7-3
Kickboksen 2-0

De trainingen die Niels geeft

Braziliaans Jiu Jitsu

Braziliaans Jiu Jitsu

Grappling - No Gi

Grappling - No Gi

Cardio Kickboksen

Cardio Kickboksen

A Stronger You

A Stronger You

Personal training

Personal training

Laurens Merkx

In 2009 ben ik begonnen met sporten omdat ik me niet meer op me gemak voelde in mijn eigen lichaam. Ik had geen idee waar ik moest beginnen en ben me gaan inlezen over voeding, sporten en alles wat er bij komt kijken. Ik had hierbij nog geen idee wat het me zou brengen. Ik had verschillende tools verzameld waarmee ik op mijn eigen zolder dagelijks kon trainen.
 
In 2012 leerde ik Niels kennen bij de MMA trainingen bij Asahi in Waalwijk. In eerste instantie ging ik een keer meedoen om te kijken of het iets voor mij was, maar ben er sindsdien niet meer weggegaan. Niels is in 2013 begonnen met zijn eigen sportschool RYU waar ik bij ben aangesloten en in 2014 ben ik begonnen met trainingen geven daar. Wat eigenlijk begon als een hobby, is uitgegroeid tot een baan waar ik al mijn passie in kwijt kan.
 
“I’VE BEEN THERE, I KNOW THE STRUGGLE”
Tegenwoordig help ik mensen met  afvallen, of juist vet vrije massa opbouwen, het verbeteren van de conditie en behandelen van klachten zoals nek, rug, schouderklachten door middel van Mylogenics. Zowel in groepslessen of 1-op-1 als personal trainer. 
Door de opleidingen en ervaring die ik de laatste jaren heb opgedaan beschouw ben ik uitgegroeid tot een allround trainer die graag de uitdaging aangaat!

Opleiding

 • Master Kettlebell instructeur
 • T.O.P. trainer A
 • Power Sled Trainer
 • Mylogenics Release
 • Mylogenics Activation
 • Mylogenics Rehab
 • Brazilian Jiu Jitsu blue belt (EGJJF)

De trainingen die Laurens geeft

Strength & Conditioning

Strength & Conditioning

Strong (wo)man

Strong (wo)man

A stronger you

A stronger you

Personal Training

Personal Training

Jelle van der Meijs

Van jongs af aan ben ik al geobsedeerd door sporten. Op mijn zevende ben ik dan ook begonnen met Japans jiujitsu en heb dit tien jaar beoefend. Op mijn zeventiende was ik toe aan een nieuwe uitdaging en begon met fitness. Dit heb ik twee jaar gedaan, zonder succes. Mede doordat ik (net als zo velen onder ons) niet wist waar ik mee bezig was en zonder duidelijk doel voor ogen. Dit frustreerde mij dusdanig, dat ik verder ben gaan kijken en in aanraking kwam met Niels van RYU.
 
Na twee jaar kickboksen en grappling, ben ik verder gaan kijken binnen RYU. Van jongs af aan ben ik al slank geweest en wilde daar graag verandering in brengen. Samen met Niels ben ik begonnen aan een schema waarbij ik, doormiddel van gezonde voeding en trainen, in korte tijd flink aan was gekomen in spiermassa. Dit was ontzettend motiverend en inspirerend. Daardoor wilde ik mij meer verdiepen over het menselijk lichaam en andere mensen helpen bij het behalen van hun doel(en).
 
Personal Training
Dit heeft mij doen besluiten om in januari 2015 een opleiding te gaan volgen tot Personal trainer. In de jaren die volgde gaf ik een aantal keer in de week les/PT naast mijn andere baan als rij-instructeur. Vanaf september jl. ben ik in dienst getreden bij RYU. De lessen die ik verzorg variëren van cardiokickboksen, Strength and Conditioning voor volwassenen tot Kids lessen en Personal training.
Waar ik mij vooral op heb gefocust, is 1-op-1 les met kinderen en jong volwassenen met een (verstandelijke) handicap. Dit geeft mij enorm veel energie om te zien hoe zij in een korte tijd enorm gegroeid zijn in hun kracht, motoriek en vooral zelfvertrouwen.

Opleiding

 • T.O.P. trainer A
 • Personal Hormonal Profiling

De trainingen die Jelle geeft

Cardio Kickboksen

Cardio Kickboksen

Big Five

Big Five

Strength & Conditioning

Strength & Conditioning

Personal Training

Personal Training