VRAAG DIRECT JE PROEFLES AAN

GRAPPLING NO GI

Grappling is een vechtsport die zich richt op het grondgevecht. Grappling is een variant van Braziliaans Jiu Jitsu. Bij grappling vraagt de afwezigheid van de Gi (het pak dat men bij verschillende budo sporten draagt) om een aanpassing van de technieken. Vandaar dat grappling ook vaak met No Gi aangeduid wordt.

Wat is Grappling – No Gi

Grappling wordt beoefend in een T-shirt en sportbroekje waardoor het niet mogelijk is om de tegenstander zijn pak vast te pakken ter controle of voor het uitvoeren van een submission.

 

Evenals bij Braziliaans Jiu Jitsu ligt de focus bij Grappling op het grondgevecht. Opnieuw is het gebruik van stoten en trappen verboden maar leer je jezelf hier wel tegen te verdedigen doormiddel van overnames en blok technieken. Wanneer het gevecht staande is breng je je tegenstander via worsteltechnieken naar de grond. Vanuit hier probeer je totale controle over je tegenstander te verkrijgen om hem vervolgens tot overgave te dwingen.

 

Een tegenstander tot overgave dwingen kan op verschillende manieren via een verscheidenheid aan verwurgingen, armklemmen en beenklemmen. Bij wedstrijden is het zo dat je voor verschillende aspecten van het spel punten krijgt, bijvoorbeeld voor het werpen van je tegenstander of het vasthouden van een dominante positie. Wordt er voor het einde van de wedstrijd geen van beide deelnemers tot overgave gedwongen dan wint degene met de meeste punten.

Voor wie geschikt?

Sterker worden

Conditie verbeteren

Voor ieder niveau

Inhoud van de les

  1. Begroeten & inleiding
  2. Warming-up
  3. Behandelen van de technieken
  4. Sparren (voor ieder niveau toegankelijk)
  5. Cooling-down & stretch

Benodigdheden

✔ T-shirt & sportbroek

✔ Sportschoenen

✔ Handdoek

✔ Bidon / fles

Onze lesruimte

DOJO

DOJO

Beoefen in de DOJO Martial Arts

Wat is de DOJO?

Bij binnenkomst rechtdoor de trap op, vervolgens direct aan je linkerzijde bevindt zich de Dojo. De Dojo is ingericht om op een veilige manier om verschillende martial arts te kunnen beoefenen in onze gym.

Lessen in de dojo

✔ Kickboks lessen

✔ MMA (Mix Martial Arts)

✔ Braziliaans Jiu Jitsu

✔ Grappling

Overige Martial Arts

Braziliaans Jiu Jitsu

Braziliaans Jiu Jitsu

Kickboksen

Kickboksen