Wat is kickboksen?

Na het elkaar begroeten doormiddel van een buiging beginnen we met een warming-up. De warming-up bestaat uit een combinatie van drills waarbij coördinatie, reactievermogen en uithoudingsvermogen aan bod komen. Wanneer we de hartslag op peil hebben gebracht en de spieren warm en soepel hebben gemaakt gaan we verder met het doornemen van technieken.

 

Doorgaans staat er een positie/onderdeel centraal die we in de loop van meerdere trainingen tot in detail onder de loep nemen, bijvoorbeeld het counteren van een linkerhoek. Na de uitleg van de trainer is het tijd om de techniek zelf te gaan oefenen. Dit blijkt nog niet zo makkelijk als de trainer het eruit liet zien. Ondanks de hulp van je trainingspartner krijg je het nog niet helemaal voor elkaar om de techniek uit te voeren. Geen zorgen, na een aantal extra aanwijzingen van de trainer maak je een kleine aanpassing en lukt het al een stuk beter.

 

Nu je de behandelde techniek in de vingers hebt is het tijd om hem in de praktijk uit te proberen. Waar je zojuist nog zonder al te veel moeite een stevige linkerhoek wist uit te delen blijkt het nu een stuk moeilijker om je tegenstander te raken. Na een aantal ronden gespard te hebben is het tijd voor de cooling-down en stretch. De training wordt op dezelfde manier afgerond als dat deze werd begonnen. Doormiddel van een buiging en handdruk tonen we elkaar respect en bedanken we iedereen voor zijn inzet, aanwezigheid en bijdrage aan de training.

VRAAG NU EEN GRATIS TRAINING AAN

Voor wie geschikt?

Sterker worden

Conditie verbeteren

Voor ieder niveau

Inhoud van de training

1. Begroeten & inleiding

2. Warming-up

3. Behandelen van de technieken

4. Sparren (voor ieder niveau toegankelijk)

5. Cooling-down & stretch

Benodigdheden

✔ T-shirt & sportbroek

✔ Sportschoenen

✔ Handdoek

✔ Bidon / fles

Onze trainingsruimte

DOJO

DOJO

Beoefen in de DOJO Martial Arts

Wat is de DOJO?

Bij binnenkomst rechtdoor de trap op, vervolgens direct aan je linkerzijde bevindt zich de Dojo. De Dojo is ingericht om op een veilige manier om verschillende martial arts te kunnen beoefenen in onze gym.

Trainingen in de dojo

✔ Kickboksen

✔ MMA (Mix Martial Arts)

✔ Braziliaans Jiu Jitsu

✔ Grappling

Overige Martial Arts trainingen

Grappling - No Gi

Grappling - No Gi

Braziliaans Jiu Jitsu

Braziliaans Jiu Jitsu