VRAAG DIRECT JE PROEFLES AAN

KICKBOKSEN DRUNEN

Bij deze vechtsport is het zaak om je tegenstander, door middel van de inzet van allerlei technieken, probeert uit te schakelen. Bij kickboksen zal dit gebeuren met trappen, stoten en ook het gebruik van de knieën is toegestaan. Wat bij deze sport niet is toegestaan, is het gebruik van de ellebogen. Nieuwsgierig geworden? Waag jezelf eens aan een potje kickboksen en schrijf je nu in voor een gratis proefles bij ons in Waalwijk, vlakbij Drunen!

Kickboksen vlakbij Drunen

RYU is sinds 2012 gevestigd in Waalwijk, vlakbij Drunen. Zoek jij een sportschool waar je kan kickboksen in de omgeving van Drunen? Kom eens langs voor een proefles kickboksen of een van onze andere martial arts.

Wat houdt een kickbokstraining in?

De warming-up is de basis voor een goede training. Vandaar dat elke training start met het warmdraaien van de spieren en rustig op gang komen. Het is belangrijk om de hartslag onder controle te houden en de spieren soepel.

Na de warming-up zal de focus vooral liggen op het onder de knie krijgen van verschillende technieken. Deze zijn van groot belang bij de vechtsport kickboksen. Vaak zal er tijdens de training een onderdeel specifiek uitgelicht worden waar op voortborduurt zal worden. De trainer is er voor jou om de technieken zo uit te leggen dat je vervolgens zelf hiermee aan de slag kunt gaan. Vaak zal je dit met een partner doen om de techniek steeds beter onder controle te krijgen. Oefening baart kunst.

Als je het gevoel beging te krijgen dat je de techniek goed onder controle hebt, begint het echte werk. In een aantal ronden zal er gespard worden en probeer je de techniek zo goed mogelijk toe te passen tijdens deze gevechtsvorm. Een training eindig je altijd met een cooling-down en door te stretchen. Respect speelt een belangrijke rol tijdens het kickboksen. Daarom begint iedere les op dezelfde manier als er geëindigd wordt, namelijk met een buiging en handdruk.

Kickboksen geschikt voor jou?

✔ Conditie verbeteren
✔ Sterker worden
✔ Op ieder niveau

Overige martial arts bij RYU

Braziliaans Jiu Jitsu

Braziliaans Jiu Jitsu

Grappling No Gi

Grappling No Gi