Vechtsport Kaatsheuvel

VRAAG DIRECT JE PROEFLES AAN

VECHTSPORT KAATSHEUVEL

RYU biedt een breed aanbod aan vechtsporten. Onder de noemer Martial Arts heeft u de keuze uit de vechsporten MMA, Braziliaans Jiu Jitsu, Grappling – No Gi en Kickboksen. Op deze pagina geven we je meer informatie over de bovengenoemde sporten. Vraag nu een proefles aan en kom te weten welke sport het beste bij jou past, zodat jij je doelen kunt bereiken! Je vindt ons in Waalwijk, vlakbij Kaatsheuvel.

Kaatsheuvel

RYU is de eeuwenoude Japanse benaming voor een school gewijd aan (vecht)kunstvormen waarbij respect, behendigheid en evenwicht centraal staan. RYU is sinds 2012 gevestigd in Waalwijk, vlakbij Kaatsheuvel. Zoek jij een sportschool in deze omgeving? Dan bevindt RYU zich op de ideale plek aan de Torenstraat 6, langs de snelweg.

Verschillende vechtsporten

MMA

Mixed Martial Arts ook wel MMA genoemd is een opkomende sport. Deze vechtsport is een combinatie van technieken uit verschillende vechtsporten als onder meer judo, kickboksen en Braziliaans Jiu Jitsu.

Braziliaans Jiu Jitsu

Braziliaans Jiu Jitsu is een vechtsport die zich afspeelt op de grond. Bij Braziliaans Jiu Jitsu worden traditionele waarden en technieken op een meer moderne manier uitgevoerd. Jiu Jitsu staat voor “soepele techniek”.

Grappling – No Gi

Ook Grappling No Gi is een vechtsport die zich op de grond afspeelt. Het is een variant op de Braziliaanse Jiu Jitsu. Grappling wordt uitgeoefend in een T-shirt en sportbroek, waardoor je de tegenstander niet vast kan pakken. Bij deze sport draait het dan ook voornamelijk om worsteltechnieken.

Kickboksen

Door middel van trappen, kniën en stoten probeer je op staande wijze je tegenstander uit te schakelen. Tijdens de kickboks lessen wordt de focus gelegd op het onder de knie krijgen van verschillende technieken. Deze technieken ga je uiteindelijk toepassen in een gevecht. Respect staat zowel voor, tijdens als na de wedstrijd voorop.

RYU vechtsporten geschikt voor jou?

✔ Conditie verbeteren
✔ Sterker worden
✔ Op ieder niveau
✔ Persoonlijke aandacht