Tutorials

In de RYU Tutorials legt Niels samen met Diego in een aantal minuten verschillende vechtsporttechnieken uit. Hierin wordt voornamelijk gefocust op Braziliaans Jiu Jitsu en No-Gi. Van een Single Leg take down tot een Traingle Choke. Leer stap voor stap hoe je de desbetreffende techniek moet uitvoeren. Hiermee verbreed je je kennis van vechtsport en word je beter in het beoefenen van de sport. Benieuwd naar de verschillende technieken? Bekijk ze alvast om deze vervolgens toe te passen in je trainingen of wedstrijden!

Thuis voorbereiding

Zorg dat je goed voorbereidt bent en bekijk de Tutorials vanuit thuis. Vervolgens kan je deze kennis bij RYU toepassen.

Voor alle leeftijden

Van de kleinste RYU-ers tot aan de oudere generatie. De Tutorials zijn geschikt voor alle leeftijden.

Kennis verbreden

Door het bekijken van de Tutorials win je informatie en verbreed je je kennis over vechtsporttechnieken.

Progressie

Door middel van de Tutorials leer je de juiste technieken. Hierdoor word je beter in het beoefenen van de vechtsport.

GUILLOTINE CHOKE

In deze tutorial gaat Niels de Guillotine choke vanuit de guard uitleggen. Dit is een choke die wordt toegepast tijdens Braziliaans Jiu Jitsu. Hiervoor maak je voornamelijk gebruik van je armen en heupen om in de juiste houding te komen en controle te winnen over je tegenstander. Wil jij deze techniek leren? Bekijk dan de video hiernaast!

KIMURA

In deze tutorial gaat Niels de Kimura vanuit de guard uitleggen. Dit is een armklem die wordt toegepast tijdens No-Gi. Hiervoor gebruik je monkey grip om controle te houden over je tegenstander en de armklem uit te voeren. Wil jij deze techniek leren? Bekijk dan de video hiernaast!

TRAINGLE CHOKE

In deze tutorial gaat Niels de Triangle Choke, oftewel de Sankaku, uitleggen. Dit is een choke die wordt toegepast in Braziliaanse Jiu Jitsu. Voornamelijk voor personen met lange benen is dit een zeer goede submission in deze vechtsport die je zeker moet kennen. Wil jij deze techniek leren? Bekijk dan de video hiernaast!

REAR NAKED CHOKE

In deze tutorial gaat Niels de Rear Naked Choke, oftewel de Mata Leao, uitleggen. Dit is een van de beste chokes toegepast in No-Gi of MMA en staat bij kinderen ook bekend als ‘de bek van de leeuw’. Hiermee zet je een sterke choke in zonder veel kracht te gebruiken. Wil jij deze techniek leren? Bekijk dan de video hiernaast!

STRAIGHT ARMBAR

In deze tutorial gaat Niels een Straight Armbar vanuit de guard uitleggen. Dit is een gestrekte armklem die wordt toegepast in Braziliaanse Jiu Jitsu. Hiervoor is positionering van je handen en benen zeer belangrijk. Wil jij deze techniek leren? Bekijk dan de video hiernaast!

DOUBLE LEG

In deze tutorial gaat Niels de Double Leg take down uitleggen. Dit is een take down die wordt toegepast tijdens het beoefenen van No-Gi. Hiervoor ga je niet één, maar twee benen aanvallen om op die manier de tegenstander naar de grond te brengen. Wil jij deze techniek leren? Bekijk dan de video hiernaast!

IPPON SEOI NAGE

In deze tutorial gaat Niels de Ippon Seoi Nage uitleggen. Dit is een schouderworp, voor kinderen bekend als de spierballenworp, die wordt toegepast in Braziliaanse Jiu Jitsu. Hiervoor is grip en positionering van je armen en voeten zeer belangrijk. Wil jij deze techniek leren? Bekijk dan de video hiernaast!

SINGLE LEG

In deze tutorial gaat Niels de Single Leg take down uitleggen. Dit is een take down die van origine uit het worstelen komt, maar ook wordt toegepast tijdens No-Gi. Hiervoor ga je één been aanvallen om op die manier de tegenstander naar de grond te brengen. Wil jij deze techniek leren? Bekijk dan de video hiernaast!

O’ SOTO GARI

In deze tutorial gaat Niels de O’ Soto Gari, oftewel de grote buitenwaartse beenhaak, uitleggen. Dit is een worp die wordt toegepast in Braziliaanse Jiu Jitsu. Hiervoor is grip, voetenwerk en controle zeer belangrijk. Wil jij deze techniek leren? Bekijk dan de video hiernaast!

Webshop

Massage gun

Massage gun

Everyday better long sleeve shirt

Everyday better long sleeve shirt

Everyday better vest

Everyday better vest