Tien minuten techniek

In de Tien Minuten Techniek legt Niels in tien minuten een desbetreffende techniek uit. Hierin wordt voornamelijk gefocust op kickboksen. Van directe stoten tot aan de Mawashi Geri. Leer stap voor stap hoe je de desbetreffende techniek moet uitvoeren. Hiermee verbreed je je kennis van vechtsport en word je beter in het beoefenen van de sport. Benieuwd naar de verschillende technieken? Bekijk ze alvast om deze vervolgens toe te passen in je trainingen of wedstrijden!

Thuis voorbereiding

Zorg dat je voorbereidt bent en bekijk de Tien Minuten Techniek vanuit thuis. Pas deze kennis toe bij RYU.

Voor alle leeftijden

Van de kleinste RYU-ers tot aan de oudere generatie. De Tien Minuten Techniek is geschikt voor alle leeftijden.

Kennis verbreden

Door het bekijken van de Tien Minuten Techniek verbreed je je kennis over vechtsporttechnieken.

Progressie

Door middel van de Tien Minuten Techniek leer je de juiste technieken en word je beter in het beoefenen van de vechtsport.

06 || Stoot/trap combinatie

In deze aflevering gaat Niels uitleggen hoe je verschillende stoten met trappen kan combineren. Hiervoor worden de voorgaande uitgelegde stoten (directe stoten, hoeken en opstoten) en trappen (Mawashi Geri) toegepast. Tijdens stoot/trap combinaties is het belangrijk om een goede rotatie met je lichaam te gebruiken. Wil jij weten hoe je deze techniek het beste kan uitvoeren? Bekijk dan de video hiernaast!

05 || Mawashi Geri

In deze aflevering gaat Niels de Mawashi Geri, oftewel de ronde trap, uitleggen. Bij deze techniek maak je een ronde trap op middelhoogte van de tegenstander. Hiervoor is het gebruik van je heupen zeer belangrijk. Wil jij graag weten hoe je de Mawashi Geri het beste kan toepassen? Bekijk dan direct de video!

04 || Stoot combinaties

In deze aflevering gaat Niels verschillende stoot combinaties uitleggen. Hiervoor worden de voorgaande uitgelegde stoten (directe stoten, hoeken en opstoten) toegepast. Tijdens stoot combinaties is het belangrijk om je lichaam goed te gebruiken door te roteren. Wil jij weten hoe je deze techniek het beste kan uitvoeren? Bekijk dan de video hiernaast!

03 || Opstoten

In deze aflevering gaat Niels de opstoten, oftewel de uppercut, uitleggen. Bij deze techniek maak je een stoot van onder naar boven, met als voornaamste doel om de tegenstander met een snelle stoot tegen de onderkant van de kin of neus te raken. Wil jij deze techniek leren? Bekijk dan direct de video!

02 || Hoeken

In deze Tien Minuten Techniek aflevering legt Niels de juiste uitvoering van een hoek stoot uit. Na de directe stoot volgt vaak een hoek stoot, omdat aan de zijkant van het hoofd van de tegenstander op dat moment ruimte ligt. Benieuwd naar deze stoot? Bekijk dan de video en leer in tien minuten hoe jij deze techniek het beste kunt uitvoeren!

01 || Directe stoten

De eerste techniek die Niels gaat uitleggen is de directe stoten. Dit is de basisstoot in het (kick)boksen en MMA. De jab en de cross vallen onder deze techiek. Ben je benieuwd naar deze techniek en wil jij graag beter worden in directe stoten. Bekijk dan de video hiernaast!

Webshop

Massage gun

Massage gun

Everyday better long sleeve shirt

Everyday better long sleeve shirt

Everyday better vest

Everyday better vest