Naomi

 

Naomi is een echte doorzetter met een passie voor sneakers, en dan vooral die van Nike. In het dagelijks leven werkt ze in de jeugdzorg als groepsbegeleider. Vroeger wilde ze kapster worden terwijl ze nu juist een hekel heeft aan het doen van haar eigen haar. Daarnaast wordt Naomi erg gelukkig van haar familie en kun je haar wakker maken voor chocolade. Lees hieronder alles wat je wil weten over Naomi. 

 

“Toen ik naar Curaçao zou gaan baalde ik er vooral van dat ik RYU een jaar zou moeten missen” 

Wie ben je?
Naomi

 

Waar kom je vandaan?
Waalwijk

 

Hoe oud ben je?
25 jaar

 

Hoelang sport je al bij RYU?
Ruim twee jaar

 

Waarom ben je gaan sporten bij RYU?
In eerste instantie ging ik met mijn nichtje mee maar ik ben hier blijven hangen omdat het bij mij om de hoek is en omdat het een kleinschalige sportschool is en dat vind ik prettig.

 

Wat doe je?
Ik werk in de jeugdzorg als groepsopvoeder.

 

Ben je geworden wat je vroeger wilde worden?
Nee, vroeger wilde ik kapster worden en nu heb ik een hekel aan mijn haar doen. Jeugdzorg biedt veel meer uitdaging omdat het elke dag anders is. Je bent vaak actief bezig en je creëert een band met de jongeren die ik begeleid.

 

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
Dat is van mijn moeder geweest, blijf jezelf en loop niet met anderen mee. Mijn moeder is streng maar rechtvaardig en doet alles voor iedereen.

 

Waar word je echt gelukkig van?
Allereerst mijn familie. Mijn moeder komt uit een gezin van dertien kinderen en we zijn enorm hecht met elkaar. Over het algemeen heb ik best een sportieve familie waarvan de helft ook bij RYU traint. Daarnaast word ik ook gelukkig van geld. Hoe chill is het als je alles kan kopen!

Wie zou je voor één dag willen zijn en waarom?
De ontwerper van Nike, Tinker Hatchfield. Ik houd echt van sneakers en dan vooral die van Nike. Zelf heb ik niet extreem veel sneakers maar ik ben wel echt trots op de sneakers die ik heb.

 

Wie heeft de grootste invloed gehad op je leven?
Heel cliché misschien maar in de eerste plaats toch mijn ouders. Ik heb vroeger niet echt grote fouten gemaakt waar ik iets van kon leren omdat ik altijd beschermd werd door mijn ouders. Maar sinds ik in de jeugdzorg werk ben ik echt anders naar dingen gaan kijken. Ik snap bijvoorbeeld dat sommige jongeren met een rugzak behoeften hebben aan blowen. Maar ook de leraren op school hebben een grote invloed op mijn leven gehad. Ik had met veel docenten een goede band en dat heeft mij wel gevormd.

 

Wat is het meest random feitje over jezelf?
In 2012 ben ik Europees kampioen Hiphop dansen geworden.

 

Wat staat bovenaan je bucketlist?
Ik zou eigenlijk een half jaar naar Curaçao gaan maar dat ging door corona niet door. Dat zou ik nog altijd willen doen.

 

Welke herinnering van het afgelopen jaar geeft je een glimlach?
Dat ik dankzij de pandemie super veel ben gaan sporten. Hierdoor voel ik mij veel fitter waardoor ik het in de toekomst ook vol ga kunnen houden.

 

Waar kan ik je ’s nachts voor wakker maken?
Chocolade.

Wat helpt jou om door te zetten wanneer je eigenlijk wil opgeven?
Ik ben van mezelf al best een doorzetter. Bij sporten denk ik altijd, wat is nou die minuut extra?! En dat helpt mij om door te zetten.

 

Wat is het beste moment van de dag?
Als ik ’s avonds in mijn Adidas trainingspak op de bank plof.

 

Wat betekent RYU voor jou?
Kracht. Je wordt bij RYU echt sterker, zowel fysiek als mentaal. Je krijgt hier echt zelfvertrouwen. Als iets goed gaat dan word ik mentaal sterker. Toen ik naar Curaçao zou gaan baalde ik er vooral van dat ik RYU een jaar zou moeten missen.