MMA Vlijmen

VRAAG DIRECT JE PROEFLES AAN

MMA VLIJMEN

De afkorting MMA staat voor Mixed Martial Arts. Deze groeiende vechtsport is een combinatie van allerlei verschillende vechtsporten zoals Braziliaans Jiu Jitsu, karate, kickboksen en judo. Dit staand gevecht mag zich tevens voortzetten op de grond. Interesse in MMA? Meld je aan voor een gratis proefles en kom lang op onze locatie in Waalwijk, vlakbij Vlijmen.

Vlijmen

RYU is de eeuwenoude Japanse benaming voor een school gewijd aan (vecht)kunstvormen waarbij respect, behendigheid en evenwicht centraal staan. RYU is sinds 2012 gevestigd in Waalwijk, vlakbij Vlijmen. Zoek jij een sportschool in de omgeving van Vlijmen? Dan bevindt RYU zich op de ideale plek aan de Torenstraat 6, langs de snelweg.

Wat is MMA? De 3 fases:

Fase 1; staand gevecht

Met de toepassing van verschillende technieken voer je MMA uit in meerdere fases. MMA begint staand, maar het gevecht verder gaan in een clinch of op de grond. Boks- en kickbokstechnieken worden toegepast tijdens het staande gedeelte van deze vechtsport.

Fase 2; de clinch

Wanneer je in een clinch komt is het de bedoeling om elkaar staand beet te pakken en naar de grond te krijgen. Het naar de grond brengen van de tegenstander wordt gedaan met behulp van verschillende technieken. Zowel de knieën en ellebogen worden veelvuldig gebruikt bij het inzetten van deze technieken. Ook worpen kunnen van pas komen om een tegenstander naar de grond te werken.

Fase 3; het grondgevecht

Bij het grondgevecht moet je proberen om je tegenstander tot overgave te dwingen. Verschillende klemtechnieken zijn hierbij van toepassing. Tijdens MMA begint een gevecht met respect, en zo eindigt het ook. Er wordt altijd afgesloten met een handdruk.

MMA geschikt voor jou?

✔ Conditie verbeteren
✔ Sterker worden
✔ Op ieder niveau