MMA Nieuwkuijk

VRAAG DIRECT JE PROEFLES AAN

MMA NIEUWKUIJK

De afkorting MMA staat voor Mixed Martial Arts. Deze groeiende vechtsport is een mix van allerlei verschillende vechtsporten als onder meer Braziliaans Jiu Jitsu, karate, kickboksen en judo. Dit gevecht bevind zich eerst staand daarna op de grond. Ben jij geïnteresseerd in MMA? Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles en kom lang op onze locatie in Waalwijk, vlakbij Nieuwkuijk.

Nieuwkuijk

RYU is de eeuwenoude Japanse benaming voor een school gewijd aan (vecht)kunstvormen waarbij respect, behendigheid en evenwicht centraal staan. RYU is sinds 2012 gevestigd in Waalwijk, vlakbij Nieuwkuijk. Zoek jij een sportschool in de omgeving van Nieuwkuijk? Dan bevindt RYU zich op de ideale plek aan de Torenstraat 6, langs de snelweg.

Wat is MMA? De 3 fases:

Fase 1; staand gevecht

Met de toepassing van verschillende technieken voer je MMA uit in 3 fases. MMA zal begonnen worden in een kooi of ring, maar het gevecht kan zich voortzetten in een clinch of op de grond. Tijdens het staande gedeelten worden de boks- en kickbokstechnieken gebruikt.

Fase 2; de clinch

Wanneer je in een clinch komt is het de bedoeling om elkaar staand vast te pakken en de ander naar de grond te werken. Het naar de grond brengen van de tegenstander wordt gedaan door de toepassing van verschillende technieken. Zowel de knieën en ellebogen worden veelvuldig gebruikt bij het inzetten van deze technieken. Worpen worden ook regelmatig gebruikt om de tegenstander neer te halen.

Fase 3; het grondgevecht

Eenmaal aangekomen bij het grondgevecht is het de bedoeling dat je de tegenstander tot overgave dwingt. Verschillende klemtechnieken worden hierbij gebruikt. Tijdens MMA begint een gevecht met respect, elk gevecht wordt geëindigd met respect voor de tegenstander met een handdruk

MMA geschikt voor jou?

✔ Conditie verbeteren
✔ Sterker worden
✔ Op ieder niveau