MMA Den Bosch

VRAAG DIRECT JE PROEFLES AAN

MMA DEN BOSCH

De afkorting MMA staat voor Mixed Martial Arts. Deze groeiende vechtsport is een combinatie van diverse vechtsporten als onder meer Braziliaans Jiu Jitsu, karate, kickboksen en judo. Dit gevecht zal zowel staand als op de grond zijn. Ben jij geïnteresseerd in MMA? Schrijf je dan nu in voor een gratis proefles en kom lang op onze locatie in Waalwijk, vlakbij Den Bosch.

Den Bosch

RYU is de eeuwenoude Japanse benaming voor een school gewijd aan (vecht)kunstvormen waarbij respect, behendigheid en evenwicht centraal staan. RYU is sinds 2012 gevestigd in Waalwijk, vlakbij Den Bosch. Zoek jij een sportschool in de omgeving van Den Bosch? Dan bevindt RYU zich op de ideale plek aan de Torenstraat 6, langs de snelweg.

Wat is MMA? De 3 fases:

Fase 1; staand gevecht

Met de toepassing van verschillende technieken wordt MMA in 3 fases uitgevoerd. MMA begint staand in een ring of kooi, maar het gevecht kan zich voortzetten in een clinch of op de grond. Boks- en kickbokstechnieken worden gebruikt in het staande gedeelte van deze vechtsport.

Fase 2; de clinch

Wanneer je in een clinch komt is het de bedoeling om elkaar staand vast te pakken en uiteindelijk naar de grond te brengen. Het naar de grond brengen van de tegenstander kan op verschillende manier gedaan worden. Zowel de knieën en ellebogen worden veelvuldig gebruikt bij het inzetten van deze technieken. Ook worpen worden regelmatig gebruikt om een tegenstander naar de grond te werken.

Fase 3; het grondgevecht

Eenmaal aangekomen bij het grondgevecht is het de bedoeling dat je de tegenstander tot overgave dwingt. Klemtechnieken worden gebruikt om tot deze overgave te komen. Tijdens MMA begint een gevecht met respect, zoals het gevecht ook eindigt met een respect en een handdruk.

MMA geschikt voor jou?

✔ Conditie verbeteren
✔ Sterker worden
✔ Op ieder niveau