VRAAG DIRECT JE PROEFLES AAN

CARDIO KICKBOKSEN

Bij cardio kickboksen wordt de focus gelegd op het verbeteren van de conditie. Dit wordt gedaan doormiddel van het stoten tegen bokszakken. Je wordt hierin uitgedaagd om het uiterste in jezelf naar boven te halen en je doelen te verwezenlijken. Zowel de armen als benen worden hierbij getraind.

Wat is Cardio Kickboksen?

Waar je bij verschillende Martial Arts lessen juist veel lichaamscontact hebt, werk je bij Cardio Kickboksen met name aan je conditie en stoten door middel van bokszakken. Hierdoor is cardio kickboksen voor ieder type niveau, ervaring in vechtsporten of martial arts is hierbij niet vereist.

 

Tijdens deze les werk je in tweetallen waardoor je voldoende tijd tussen de oefeningen hebt om bij te komen. We pushen je om het beste in jezelf naar boven te halen, maar je houdt hierbij je eigen tempo aan. Na verloop van tijd worden je stoten en trappen krachtiger en merk je dat je niveau aanzienlijk omhoog gaat.

 

Tijdens de lessen van cardio kickbosken starten we na de warming-up met stoten, afgewisseld met push-ups. Wanneer je armen als pap aanvoelen, gaan we verder met het trainen van de benen door middel van trappen afgewisseld met squats. Voordat we afsluiten, pakken we de buikspieren aan met oefeningen zoals sit-ups en planks.

Voor wie geschikt?

Sterker worden

Conditie verbeteren

Geschikt voor ieder niveau

Inhoud van de les

  1. Begroeten & inleiding
  2. Warming-up
  3. Drills & armoefeningen (stoten & push-ups)
  4. Beenoefeningen (trappen tegen bokszak & squats)
  5. Sit-ups
  6. Cooling-down & stretch

Benodigdheden

✔ Wit T-shirt & korte broek zonder ritsen

✔ Handschoenen

✔ Handdoek

✔ Bidon / fles

✔ Slippers

De lesruimte

Monkey Shack

Monkey Shack

Krijg je lichaam in topconditie! 

Wat is de monkey shack?

De Monkey Shack is onze strength & conditioning ruimte. Hier worden onder andere de volgende lessen gegeven: Strength & conditioning, Big Five, Power Hour, Strong(wo)man Saturday en Project A better RYU. Deze ruimte is voor iedereen die het zat is om in zijn/ haar auto te stappen naar de sportschool te gaan om vervolgens op een loopband voor de tv je favoriete programma te kijken. In The Monkey Shack word je namelijk uitgedaagd om wel je eigen grenzen te verleggen. The monkey shack is voorzien van alle benodigde materialen die jij nodig hebt om jouw lichaam in topconditie te krijgen & fit te worden.

Faciliteiten

Dumbells

✔ Kettlebells

✔ Halters

✔ Gewichten

✔ Vrij trainen

✔ Altijd trainers in de buurt

Overige fitnesslessen

Strength & Conditioning

Strength & Conditioning

Big five

Big five

Strong(wo)men

Strong(wo)men