Kickboksen Nieuwkuijk

VRAAG DIRECT JE PROEFLES AAN

KICKBOKSEN NIEUWKUIJK

Bij kickboksen is het zaak om je tegenstander, door het gebruik van van allerlei technieken, uit te schakelen. Bij kickboksen mag dit gedaan worden door te trappen, stoten en ook het gebruik van de knieën is toegestaan. Bij deze sport is het niet toegestaan om je ellebogen te gebruiken. interesse gekregen? Schrijf je in voor een gratis proefles dan zien wij jou binnenkort in Waalwijk, vlakbij Nieuwkuijk!

Sprang Capelle

RYU is de eeuwenoude Japanse benaming voor een school gewijd aan (vecht)kunstvormen waarbij respect, behendigheid en evenwicht centraal staan. RYU is sinds 2012 gevestigd in Waalwijk, vlakbij Nieuwkuijk. Zoek jij een sportschool in de omgeving van Nieuwkuijk? Dan bevindt RYU zich op de ideale plek aan de Torenstraat 6, langs de snelweg.

Wat houdt een kickbokstraining in?

Losse en warme spieren in de basis van het sporten. Vandaar dat elke training start met het warmdraaien van de spieren en rustig op gang komen. De hartslag moet gecontroleerd worden en de spieren moet soepel zijn voordat het echte werk begint.

Na de warming-up zal de focus vooral liggen op het onder de knie krijgen van verschillende technieken. De technieken zijn erg belangrijk bij de sport kickboksen. Vaak zal per training een onderwerp uitgelicht worden waar op voortborduurt zal worden. De trainer is er voor jou om de technieken zo uit te leggen zodat je er zelf mee aan de slag kunt gaan. Vaak zal je dit met een partner doen om de techniek steeds beter onder controle te krijgen. Oefening baart kunst.

Als je denkt dat je de techniek beheerst zal er over worden gegaan op het echte werk. In een aantal ronden zal er gespard worden en probeer je de techniek zo goed mogelijk toe te passen tijdens deze gevechtsvorm. De training eindigen met wat oefeningen en wat stretchen om de spieren weer rustig af te koelen. Elke training zal begonnen worden en geëindigd worden op dezelfde manier; met een handdruk en een buiging.

Kickboksen geschikt voor jou?

✔ Conditie verbeteren
✔ Sterker worden
✔ Op ieder niveau