Kickboksen Kaatsheuvel

VRAAG DIRECT JE PROEFLES AAN

KICKBOKSEN KAATSHEUVEL

Bij deze vechtsport is het doel om je tegenstander, met behulp van de inzet van allerlei technieken, uit te schakelen. Bij kickboksen zal dit gebeuren met trappen, stoten en ook het gebruik van de knieën is toegestaan. Bij deze sport is het niet toegestaan om je ellebogen te gebruiken. intussen nieuwsgierig geworden? Waag jezelf eens aan een potje kickboksen en schrijf je nu in voor een gratis proefles bij ons in Waalwijk, naast Kaatsheuvel!

Kaatsheuvel

RYU is de eeuwenoude Japanse benaming voor een school gewijd aan (vecht)kunstvormen waarbij respect, behendigheid en evenwicht centraal staan. RYU is sinds 2012 gevestigd in Waalwijk, vlakbij Kaatsheuvel. Zoek jij een sportschool in de omgeving van Kaatsheuvel? Dan bevindt RYU zich op de ideale plek aan de Torenstraat 6, langs de snelweg.

Wat houdt een kickbokstraining in?

Een goede warming-up is het belangrijkste voordat je begint. Vandaar dat elke training start met het losgooien van de spieren om ze zo lekker warm te krijgen. Het is belangrijk om de hartslag onder controle te houden en de spieren soepel.

Na de warming-up zal de focus vooral liggen op leren van de verschillende technieken. Deze zijn van groot belang want draait het immers om bij de vechtsport kickboksen. Vaak zal er tijdens de training een onderdeel specifiek uitgelicht worden waar op voortborduurt zal worden. De trainer zal jou de technieken duidelijk uitleggen zodat je vervolgens zelf hiermee aan de slag kunt gaan. Vaak zul je met een partner gaan trainen om de technieken onder de knie te krijgen. Oefening baart kunst!

Als je hebt gevoel begint te krijgen dat je de techniek onder de knie hebt begint het echte werk in een echt gevecht. In een aantal ronden zal er gespard worden en probeer je de techniek zo goed mogelijk toe te passen tijdens deze gevechtsvorm. Een training wordt altijd geëindigd met een cooling-down. Bij kickboksen is respect erg belangrijk. Iedere les zal op dezelfde manier begonnen worden en op dezelfde manier eindigen, met een buiging en een handdruk.

Kickboksen geschikt voor jou?

✔ Conditie verbeteren
✔ Sterker worden
✔ Op ieder niveau