VRAAG DIRECT JE PROEFLES AAN

BIG FIVE

Tijdens de Big Five trainingen wordt er aandacht besteed aan vijf verschillende oefeningen, waarbij geen spier in je lichaam overgeslagen wordt. Iedereen kan deelnemen op zijn of haar gewenste niveau en samen met de instructeurs zal ervoor gezorgd worden om dit het uiterste van je lichaam te vragen. De Big Five lessen zullen voor iedereen resultaat opleveren.

Wat is Big Five?

Onze Big Five lessen zijn geschikt voor iedereen die sterker wilt worden. Instappen kan op ieder niveau. Natuurlijk pushen we je om het beste in jezelf naar boven te halen maar je volgt je eigen tempo. De Big Five lessen zijn ook zeer geschikt voor iedereen die momenteel al één of meerdere sporten beoefend maar hiernaast graag nog een avond in de week aan krachttraining wilt doen.

 

Ondanks dat de Big Five training uit vijf oefeningen bestaat wordt iedere spier in je lichaam aangesproken. De squat, deadlift, benchpress, pull-up en military press zijn namelijk zogenaamde compound oefeningen. Compound oefeningen, ook wel samengestelde oefeningen zijn oefeningen waarbij één of meerdere spieren worden gebruikt welke over meerdere gewrichten lopen. Compound oefeningen vereisen meer coördinatie en stabilisatie van alle spieren die meehelpen om de beweging uit te voeren. Dit zorgt voor een grotere trainingsprikkel wat resulteert in een effectievere training.

 

Deze manier van trainen zorgt voor maximale spieropbouw. Je zult merken dat je in korte tijd grote stappen kunt maken.

Voor wie geschikt?

Sterker worden

Krachttraining

Geschikt voor ieder niveau

Inhoud van de les

1. Begroeten & inleiding

2. Warming-up

3. Beenoefeningen (squat)

4. Rugoefeningen (deadlift)

5. Biceps, borstspieren & voorkant schouders (benchpress)

6. Latissimus dorsi, ofwel je vleugels, schouders, trapezius en biceps (pull up)

7. Schouders & triceps (military press)

8. Cooling-down & stretch

Benodigdheden

✔ T-shirt & sportbroek

✔ Sportschoenen

✔ Handdoek

✔ Bidon / fles

De lesruimte

Monkey Shack

Monkey Shack

Krijg je lichaam in topconditie! 

Wat is de monkey shack?

De Monkey Shack is onze strength & conditioning ruimte. Hier worden onder andere de volgende lessen gegeven: Strength & conditioning, Big Five, Power Hour, Strong(wo)man Saturday en Project A better RYU. Deze ruimte is voor iedereen die het zat is om in zijn/ haar auto te stappen naar de sportschool te gaan om vervolgens op een loopband voor de tv je favoriete programma te kijken. In The Monkey Shack word je namelijk uitgedaagd om wel je eigen grenzen te verleggen. The monkey shack is voorzien van alle benodigde materialen die jij nodig hebt om jouw lichaam in topconditie te krijgen & fit te worden.

Faciliteiten

Dumbells

✔ Kettlebells

✔ Halters

✔ Gewichten

✔ Vrij trainen

✔ Altijd trainers in de buurt

VRAAG DIRECT JE PROEFLES AAN

Overige fitnesslessen

Strength & Conditioning

Strength & Conditioning

Cardio kickboksen

Cardio kickboksen

Strong(wo)men

Strong(wo)men